FORLAGETS UDGIVELSER

BUBIREX er et nicheforlag med fokus på historiske bøger og erindringer. Forlaget har indtil videre udgivet bøger om foreningshistorie, kirkehistorie, slægtshistorie, byhistorie, skolehistorie – og en enkelt kogebog.

Nedenfor kan du se alle udgivelserne. Bøgerne står alfabetisk efter titel.

EN DEL AF HERNINGS HISTORIE

75 år med aluminiumstøbning på heden – Fra idé til langtidsholdbar strategi og passion

A/S Jydsk Aluminium Industri blev stiftet af Christian Jensen i 1945.
I 2020 fejrede firmaet 75 års jubilæum – en enestående begivenhed i en globaliseret verden med hård konkurrence.
Tidligere direktør og en af stifterenssønner, Niels Jensen, beskriver i bogen, hvordan firmaet udviklede sig fra en garage på Ribisvej til en højt specialiseret industrivirksomhed midt på den jyske hede.

224 sider, 170 kr. (eks. porto). Køb bogen i webshoppen.

Bogen har fået 5 ud af 6 stjerner i Herning Folkeblad. Det 1. oplag blev udgivet i september 2020, mens 2. oplag udkom i februar 2021.

Bemærk, at bogen uddeles gratis til nuværende og tidligere medarbejdere ved henvendelse til A/S Jydsk Aluminium Industri på jai@jai-alu.dk.

SOM DET VAR – Min opvækst og ungdom i Thy og Vestjylland fra 1929 til 1949

Tage Bak Andersen er født i 1929 i Hundborg, hvor hans forældre havde en cykel- og tobakshandel. På grund af sygdom måtte faderen opgive forretningen og blev i stedet karetmager.
Forfatteren kom første gang ud at tjene som 13-årig, og han beskriver levende de forhold, som nogle tjenestefolk måtte finde sig i: Uhumske måltider med fluer og muselort i maden, hårdt arbejde for en meget lille løn og sjældne fridage.
Under Danmarks besættelse var Tage en stor dreng. Han kom i købmandslære, og han fortæller om arbejdet i købmandsgården og om, hvordan de tyske flygtninge i 1945 kom til at præge hans liv.

Køb bogen i webshoppen.

 

MOD NATTEN BRØD

I forrbindelse med 75-året for Befrielsen markerede komponisten Klaus Brinch og historikeren Charlotte Lindhardt begivenheden med udgivelsen af en fællessang til skoler, kor og andre sangglade over det ganske land.

Sangen Mod natten brød handler om de fem besættelsesår. Charlotte Lindhardt har skrevet teksten, og Klaus Brinch har komponeret en melodi med noder til både klaver, firstemmigt kor samt kor med tre lige stemmer.

Se sangen her.