Vælg en side

FORLAGETS UDGIVELSER

UBIREX er et nicheforlag med fokus på historiske bøger og erindringer. Forlaget har indtil videre udgivet bøger om foreningshistorie, kirkehistorie, slægtshistorie, byhistorie, skolehistorie – og en enkelt kogebog.

Nedenfor kan du se alle udgivelserne. Bøgerne står alfabetisk efter titel.

 

 

DEN KOLDE KRIGS DOBBELTAGENTER

Den Kolde Krigs dobbeltagenter er en populærvidenskabelig fremstilling med fokus på agenternes motiver og fremgangsmåde, og dermed henvender bogen sig til alle, der har interesse i efterkrigstidens spioner. Forfatteren beskriver 12 af de største spioner, afhoppere og forrædere på begge sider af jerntæppet – fra Cambridgespionerne i England over Oleg Penkovskij i Sovjetunionen til Aldrich Ames i USA. Hvem var de? Hvorfor gjorde de, som de gjorde, og hvordan blev de afsløret?

Christian Ingemann Nielsen (f. 1971) er opvokset i Odense og bor i Fredericia. Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus og er mangeårig journalist, redaktør og kommunikationschef. Han har også studeret historie, ligesom han en kort overgang var særlig rådgiver i Forsvarsministeriet. Derudover er han gift, far til to voksne sønner og inkarneret OB- og landsholds-fodboldfan.

Køb bogen i webshoppen.

 

SPOR I HEDEN

Udkommer 17. juli.

Endelig kan vi afsløre en stor hemmelighed. For første gang i forlagets historie udgiver vi en historisk roman, som er baseret på virkelige hændelser. Spor i heden er skrevet af Henning Rahbæk Ahler.

Spor i heden foregår fra 1843 til 1875 og handler om et almindeligt bondeliv på den jyske hede og er bygget på virkelige personer og begivenheder. Romanen begynder, da Karen Christensdatter i Ådum forlader mand og fire børn, og vi følger hendes historie. Hvilke muligheder havde en fraskilt kone på 45 år dengang? Det var ganske usædvanligt.

Køb bogen i webshoppen.