Vælg en side
Mine to liv

FORLAGETS UDGIVELSER

UBIREX er et nicheforlag med fokus på historiske bøger og erindringer. Forlaget har indtil videre udgivet bøger om foreningshistorie, kirkehistorie, slægtshistorie, byhistorie, skolehistorie – og en enkelt kogebog.

Nedenfor kan du se alle udgivelserne. Bøgerne står alfabetisk efter titel.

 

MINE TO LIV

Mine to liv af Peter Refsing handler om forfatterens liv før og efter en operation, der endte galt og gav ham en motorisk hjerneskade, så han fik problemer med at styre venstre arm og ben, og en méngrad på 100 %.

Mine to liv er opdelt i to. Første del foregår indtil 1992. Peter Refsing er født i Vonge ved Vejle i 1952 og havde en kærlig opvækst på landet. Faderen arbejdede ved møllen og moderen på kroen. Senere flyttede familien til Rødekro. Barndomskapitlerne er fyldt med humor og morsomme historier om forældre med lune, som lærte deres børn, at der skulle arbejdes for føden. Peter Refsing kom i lære hos FDB, og i den forbindelse mødte han sin kone, Rita, som han har to børn med. Senere blev han brugsuddeler i Gadbjerg.

Bogens anden del begynder med en tilsyneladende banal operation for struma i 1992. Operationen går galt, og Peter Refsing får en motorisk hjerneskade, der kræver flere års genoptræning på bl.a. Vejlefjord og Thommysminde Centeret. På det tidspunkt var Peter Refsing lagerforvalter i en virksomhed, men kom aldrig tilbage til arbejdet. I stedet for valgte han at hjælpe andre mennesker. Han har arbejdet som frivillig bl.a. Café Parasollen i Vejle, hvor han fik etableret en gratis bisidder- og gældsrådgiverordning for brugerne. Desuden har han siddet i menighedsrådet i Gadbjerg samt både før og efter hjerneskaden også som hjælper hos FDF-spejderne. Peter Refsing bor i Gadbjerg med sin kone Rita.

Peter Refsing har skrevet Mine to liv for at inspirere andre og vise, at man godt kan få et liv fyldt med mening og glæde, selv om man har skullet kæmpe sig tilbage fra et alvorligt handicap. Han er et troende menneske, og troen har hjulpet ham videre.

Køb bogen i webshoppen.

 

DEN KOLDE KRIGS DOBBELTAGENTER

Den Kolde Krigs dobbeltagenter er en populærvidenskabelig fremstilling med fokus på agenternes motiver og fremgangsmåde, og dermed henvender bogen sig til alle, der har interesse i efterkrigstidens spioner. Forfatteren beskriver 12 af de største spioner, afhoppere og forrædere på begge sider af jerntæppet – fra Cambridgespionerne i England over Oleg Penkovskij i Sovjetunionen til Aldrich Ames i USA. Hvem var de? Hvorfor gjorde de, som de gjorde, og hvordan blev de afsløret?

Christian Ingemann Nielsen (f. 1971) er opvokset i Odense og bor i Fredericia. Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus og er mangeårig journalist, redaktør og kommunikationschef. Han har også studeret historie, ligesom han en kort overgang var særlig rådgiver i Forsvarsministeriet. Derudover er han gift, far til to voksne sønner og inkarneret OB- og landsholds-fodboldfan.

Køb bogen i webshoppen.

 

SPOR I HEDEN

Spor i heden er skrevet af Henning Rahbæk Ahler og baseret på virkelige begivenheder.

Spor i heden foregår fra 1843 til 1875 og handler om et almindeligt bondeliv på den jyske hede og er bygget på virkelige personer og begivenheder. Romanen begynder, da Karen Christensdatter i Ådum forlader mand og fire børn, og vi følger hendes historie. Hvilke muligheder havde en fraskilt kone på 45 år dengang? Det var ganske usædvanligt.

Køb bogen i webshoppen.