Vælg en side

Hvad er din særlige juletradition? Noget, du slet ikke kan undvære, og hvor julen ville være helt forkert uden? Foto: Charlotte Lindhardt.

Hos os er julekortene noget helt specielt. Jeg elsker at skrive julekort i hånden – og naturligvis at modtage dem. I år har jeg sendt 38 julekort og naturligvis prydet med julemærkerne, der støtter Julemærkehjemmene, for det at støtte et godt formål er også en del af juleglæden. Desuden er jeg i den lykkelige situation, at en god veninde (tak, Stella) for nogle år siden i Venedig fik specialfremstillet et segl til mig, så alle private forsendelser fra denne matrikel er forsynet med et laksegl med mine initialer, CL.

Nogle hænger julekortene op på en snor, andre stiller dem til skue på en hylde, men hos os bliver de en del af træets julepynt. Det var min mand, der i sin tid foreslog det, og vi har gjort dette i mange år. Det er så hyggeligt at gå lidt rundt omkring træet og genlæse hilsener fra nær og fjern. Derfor holder jeg også mest af de julekort, der ankommer som kort. E-mail-julekort er bare ikke det samme. Hvor meget jeg end holder af at læse nyt fra mine venner, er det bare ikke nær så pænt at hænge et A4-ark på træet – men arkene bliver nu alligevel foldet pænt og hængt op, når de ankommer, for det er tanken, der tæller. Vores venner ved dette, og mange er så betænksomme at købe et rigtigt julekort og pakke A4-brevet ind, når de sender til os. Det sætter vi stor pris på!

Traditioner skal jo starte et sted, og jeg har ikke hørt om andre, der hænger julekortene på juletræet. Måske er vi de første, der gør det (first movers, i moderne terminologi), eller også tror vi bare, at vi er det. Under alle omstændigheder kunne det være spændende at høre om din særlige juletradition.

Glædelig jul!

Juletræet med sin pynt – og alle vores julekort. Foto: Charlotte Lindhardt.