FORUDBESTIL ‘SPOR I HEDEN’

Spor i heden

af Henning Rahbæk Ahler

Endelig kan vi afsløre en stor hemmelighed. For første gang i forlagets historie udgiver vi en historisk roman, som er baseret på virkelige hændelser. Spor i heden er skrevet af Henning Rahbæk Ahler.

Spor i heden foregår fra 1843 til 1875 og handler om et almindeligt bondeliv på den jyske hede og er bygget på virkelige personer og begivenheder. Romanen begynder, da Karen Christensdatter i Ådum forlader mand og fire børn, og vi følger hendes historie. Hvilke muligheder havde en fraskilt kone på 45 år dengang? Det var ganske usædvanligt.

Historien foregår i et område fra Ådum ved Tarm via Grindsted og Kibæk til Snejbjerg ved Herning. Vi følger Karen Christensdatter kamp for en ny tilværelse efter skilsmissen, og hvordan livet formede sig for især to af hendes børn, Nicolai og Johanne. Vi møder også falskmøntneren Jesper Gasdahl, der kom i tugthuset, hvor han lærte at plante på heden og senere udvekslede erfaringer med oberst Dalgas. Vi er med herredsfogeden på jagt med sin fuldmægtige, og læseren tages også med på marked, hvor der naturligvis er rakkere. Vi er med, da bønderne træder sammen under ‘Slavekrigen’, og vi undgår heller ikke at høre om tabene i de slesvigske krige.

Henning Rahbæk Ahler debuterer med denne bog som forfatter. Han er 75 år og har arbejdet med bogen i mange år. Romanen er baseret på hans egen familiehistorie. Karen Christensdatter er nemlig forfatterens tipoldemor, og grundfortællingen stammer fra hans store store arbejde med slægtsforskning. Han begyndte at tænke “Hvad nu hvis?” – og begyndte at skrive alle disse hvis’er ned til en sammenhængende fortælling.

Spor i heden bliver illustreret med stregtegninger af Doris Mølgaard, og hele romanens tone giver mindelser om St. St. Blicher og Evald Tang Kristensens beskrivelser af den jyske hedekultur. Vi får både en slægtsroman og et stemningsfuldt indblik i hedebøndernes hverdag.

Henning Rahbæk Ahler beskriver det almindelige liv, som det så ud i gråtoner. Øjnene så kun naturens farver, violette heder i blomst, grønne enge og blå himmel, men hverdagen kunne være slidsom.

Bogens oplag afhænger af forudbestillingerne, og derfor kan du allerede nu forudbestille dit eksemplar og først betale, når bogen udkommer.

Bogen bliver på ca. 270 sider, og den bliver smukt illustreret og indbundet i hardback. Pris 249 kr. inkl. moms, eks. forsendelse. Husk, at du altid kan hente bogen direkte hos forlaget og spare forsendelsen.

Forudbestil ved at bruge kontaktformularen. Du kan også ringe på 29 34 12 84 eller skrive til ubirex@live.dk – så sørger vi for at give besked, når udgivelsen nærmer sig. 

 

     

    Henning Rahbæk Ahler med første udkast af Spor i heden.

    Nogle af de personer, der har inspireret fortællingen, er Karen Christensdatters egen datter Johanne og hendes 2. ægtemand Niels. En del af historien foregår på Lille Bjerre sydligst i Snejbjerg sogn.