Vælg en side

UDKOMMER 16/10:
‘MINE TO LIV’

Mine to liv

af Peter Refsing

Den 16. oktober udkommer erindringsbogen Mine to liv af Peter Refsing. Bogen handler om forfatterens liv før og efter en operation, der endte galt og gav ham en motorisk hjerneskade, så han fik problemer med at styre venstre arm og ben, og en méngrad på 100 %.

Mine to liv er opdelt i to dele. Første del foregår indtil 1992. Peter Refsing er født i Vonge ved Vejle i 1952 og havde en kærlig opvækst på landet. Faderen arbejdede ved møllen og moderen på kroen. Senere flyttede familien til Rødekro. Barndomskapitlerne er fyldt med humor og morsomme historier om forældre med lune, som lærte deres børn, at der skulle arbejdes for føden. Peter Refsing kom i lære hos FDB, og i den forbindelse mødte han sin kone, Rita, som han har to børn med. Senere blev han brugsuddeler i Gadbjerg.

Bogens anden del begynder med en tilsyneladende banal operation for struma i 1992. Operationen går galt, og Peter Refsing får en motorisk hjerneskade, der kræver flere års genoptræning på bl.a. Vejlefjord og Thommysminde Centeret. På det tidspunkt var Peter Refsing lagerforvalter i en virksomhed, men kom aldrig tilbage til arbejdet. I stedet for valgte han at hjælpe andre mennesker. Han har arbejdet som frivillig bl.a. Café Parasollen i Vejle, hvor han fik etableret en gratis bisidder- og gældsrådgiverordning for brugerne. Desuden har han siddet i menighedsrådet i Gadbjerg samt både før og efter hjerneskaden også som hjælper hos FDF-spejderne. Peter Refsing bor i Gadbjerg med sin kone Rita.

Peter Refsing har skrevet Mine to liv for at inspirere andre og vise, at man godt kan få et liv fyldt med mening og glæde, selv om man har skullet kæmpe sig tilbage fra et alvorligt handicap. Han er et troende menneske, og troen har hjulpet ham videre.

Bogen udkommer 16. oktober. Du kan allerede nu købe den i webshoppen.

1 + 5 =

Peter Refsing.